tag:blogger.com,1999:blog-5833309979281084926.post2199193417260491089..comments2023-10-12T14:53:18.238+02:00Comments on ~hilfigen~: Pizza-pizzaElisabethhttp://www.blogger.com/profile/15195563689088344078noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-5833309979281084926.post-16883569683775699622016-11-21T08:26:38.246+01:002016-11-21T08:26:38.246+01:00Haha, Maria, det er utrolig morsomt, kan ikke husk...Haha, Maria, det er utrolig morsomt, kan ikke huske det var sånn med tacoen da den feide inn over oss..<br /><br />En annen pizzahistorie: Da sønnen gikk på ungdomsskolen var økonomien så dårlig i skolevesenet at de måtte TEGNE pizza i heimkunnskapen..<br /><br />Klem fra megElisabethhttps://www.blogger.com/profile/15195563689088344078noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5833309979281084926.post-19040946099675733222016-11-21T08:21:47.220+01:002016-11-21T08:21:47.220+01:00Hei Ingvild
Takk for gode tips om andre kornslag s...Hei Ingvild<br />Takk for gode tips om andre kornslag som kanskje tåles. Vet de har disse kornslaga på butikkutsalget på den økologiske gården på Ullandhaug i Stavanger. Og takk for baketips!<br /><br />Snakker Stavangerdialekt, men ikke så bredt som folk flest, har ikke bløte konsonanter, feks. sier mat og ikke mad. Tromsødialekta ligger der, men brukes mest for moro. Og i helgene er eg suldøling ;-)<br /><br />Klem fra megElisabethhttps://www.blogger.com/profile/15195563689088344078noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5833309979281084926.post-72054761881681340722016-11-20T22:14:26.931+01:002016-11-20T22:14:26.931+01:00Artig pizza-fortelling. (",) Da vi gikk på sk...Artig pizza-fortelling. (",) Da vi gikk på skolen var det et evig mas om å få lage pizza i heimkunnskapen, så da var det blitt allemannseie. Men læreren vår fortalte at første gang hun introduserte det på skolen var det ingen av elevene som hadde likt det. Tenk det. (",)Maria - Min oldemors hushttps://www.blogger.com/profile/05273471665410985945noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5833309979281084926.post-6153624939755861782016-11-20T14:21:21.924+01:002016-11-20T14:21:21.924+01:00Nei halloen du!
Så morosamt å sjå namnet mitt pl...Nei halloen du! <br /><br />Så morosamt å sjå namnet mitt plutselig! :-) Har eg tipsa deg om det? Jøye meg :-) Har faktisk på gong reine speltbrød no med grov spelt frå Kvelde mølle og sikta spelt frå Spesialkorn. Det kosta litt men det vert ein del brød på 3 kilo mjøl, så er spent på korleis dei vert! Men har nytta kveitesurdeigen min då, har ikkje prøvd ut surdeig på spelt enda. Likar å bruke forskjellige korntypar. Sidan du tåler spelt så tåler du kanskje også urkorn, einkorn, emmer, ølandshvete... Du finn dei frå Holli mølle, dei er økologisk og som i spelt er nok glutenet også annleis enn i dette industrikveitemjølet. Prøv!<br /><br />Morosamt å lese at du var skeptisk til pizza gitt! Tøff mor du hadde då, likar det! Var nok mykje rart på pizzaen i starten ja! Ein putta på det ein hadde, og det er vel det pizza kjem av også. Visste ikkje at du hadde budd i Tromsø, snakkar du den dialekta eller stavangerdialekt? Trudde det siste.<br />Eit lite bakarnerdetips til slutt. Ser deigen din er veldig blaut. Det er jo heilt fint, men før du har den på bakepapir så kan du godt elte den litt i sikta spelt slik at du kan trykke den ut eller kjevle den ut. Då får den heva og kvile som blaut og er jevnare som pizza. Pleier å gjerne ha blaute deigar sjølv, nokre kornsortar treng ein del væske, men tek litt meir mjøl i på slutten.<br /><br />God søndag!! Ingvildhttps://www.blogger.com/profile/12074455915237139792noreply@blogger.com