Denne kaka er så god og utrolig enkel å lage
3 egg
2 dl sukker
2 dl peanøtter
10-12 glutenfrie Salti kjeks
60 gr smelta smør (jeg bruker klarnet Meierismør)
3 ss sukker
100 gr melkefri sjokolade (lys el mørk, du bestemmer)
1 boks laktosefri kremfløte
Skill eggeplommer og hviter.
Stivpisk eggehvitene med 2 dl sukker
Knus kjeksen, putt den i en pose og rull over med kjevle, eller ei flaske..
Når eggehvitene er stivpisket, vend inn peanøtter og knust kjeks
Legg et bakepapir på stekebrettet og bre massen utover i et jevnt lag og sett stekebrettet inn i forvarmet ovn (175 grader) i 15 min
Mens bunnen steker lager du sjokoladefyll
Pisk 3 eggeplommer sammen med 3 ss sukker til sukkeret har "smelta" og det er blitt tykk eggedosis
Varm opp smøret og brekk sjokoladen i biter (ta vare på litt til å raspe over før servering) og la den smelte inn, rør forsiktig og kjøl ned
Når kaka er ferdig, del den i to, legg den ene dele på kakefat og smør sjokoladefyll på. Legg den andre delen oppå og smør resten av sjokoladefyllet på.
Pisk kremen stiv med 1 ss sukker og ha på toppen, rasp over litt sjokolade.
Gooooo fredag
1 kommentar:
Den så fantastisk god ut! Elsker kaker med peanøtter og sjokolade :-)
Ha en fin helg!
Legg inn en kommentar