søndag 26. oktober 2014

Fra glitter og glam til

sorpe og slam..


Vi dro inn lørdag morgen, sprekkferdige av nysgjerrighet! FOR et arbeid de har påtatt seg! Men allerede nå ser det vanvittig bra ut. 

Huset er jekket opp hele 12 cm i denne enden og det var rart å gå på et beint stuegolv. De har murt ny mur innenfor den gamle på to vegger og isolert, de har gravd opp golvet, lagt drenering og støpt nytt dekke.

I forkant skal det komme opp trevegg som skal få nye moderne vinduer lik de originale, med sprosser, veggen blir isolert og det kommer ny kjellerdør. I tillegg fikser de avløp og legger bekken i rør, akkurat DET blir litt trist, men fornuftig er det nok, pæretrærne ved bekken har nesten ikke jord mellom røttene sine lenger..

Oppe i første etasje hadde pappen sprukket på alle veggene i gangen, men veggene var så fine bak pappen at vi gleder oss til å pusse dem opp å male dem. Det blir altså IKKE sesongavslutning på en stund ennå ;)


Ellers var det ikke noen skader å se oppe. Heldigvis.

Vi har bestemt oss for å sette inn moderne vinduer i gammel stil i hele huset. Isolere og bordkle på nytt, samt å lage nytt byslag og ny platting utenfor. Grunnmuren er sprukket også her. Golvet er ustabilt og døra gliper, det er et stort hull i hjørnet ved kjøkkenveggen "hvor musene kan gå inn, oppreiste" ;) 

Vi hadde befaring med Olaf både i går og i dag, dette blir superbra! De er et bra team han og kollegaen. Selve huset er i god stand, ikke noe råte annet enn på vannstokken og den har vi jo skifta på forsiden, så det ante oss vel.

Såra i landskapet leges med tiden, men vi skal hjelpe til så godt vi kan

Det blir ikke mindre gjørme når det sprutregner i timesvis heller og nå skal det regne sånn i 4 dager.. Vi gleder oss imidlertid til neste gang :)









2 kommentarer:

Anne-Eddie sa...

Kjempeflott arbeid, lykkligvis er det noen helter som KAN og VIL ta på seg slikt arbeid! Og de VET hva de gjør! Det blir kjempefint og bare så det er sagt: Dere har et STORT arbeid foran dere, dere også!! Klem fra Anne-Eddie ;)

Maria - Min oldemors hus sa...

Måtte ta en nærmere titt på huset på Kleiva. (",) Bak pappen ser det jo ut som en super vegg! Papp er for øvrig ingen favoritt her i huset, heller ikke akkurat den der tapeten der. Hadde noe liknenede på soverommet og i en gang her.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...