lørdag 11. oktober 2014

Komle te du tomle

Forrige uke var det komledag på jobb, den kan ikke jeg spise pga glutenet.. Men det må da gå an å lage gode glutenfrie komler??!

I dag var dagen kommet :)

Kokte salt lam og svinekjøtt noen timer..

Raspa over her er visst et essensielt verktøy for å få god komle :) Fant den i kjøkkenskuffen hos mor. Lover godt.. Rivjernet under ble brukt til å mose de kokte potetene




Glutenfri komle!

8 poteter skrelles og raspes (tøm av potetsafta som siver ut)
3 kokte poteter skrelles og moses
3 dl glutenfri grov melblanding og
1 neve glutenfrie havregryn samt
1 ts salt
blandes godt i kjøkkenmaskin
Form knyttnevestore komler med skje, bruk vann på hånd og skje
Og trekk dem i kraft fra salt lam og svinekjøtt en time

Nå sitter vi her og venter på middagsgjestene :) i komlelukta :)

19:00 - komlene smakte nydelig og var helt som vanlige komler. Og ingen fikk vondt i magene sine! Jeg oppfordrer herved alle kokker til å lage glutenfrie komler ;)





1 kommentar:

Anne-Eddie sa...

Ååå, her blei jeg sulten gitt!! Nydelig, hørtes(og såg) det ut! Fine god/ruskeværsbilder under her og!
Klem fra Anne-Eddie:) Ha en flott søndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...