mandag 7. oktober 2019

Myntegelé

I dag har jeg laga myntegelé - myntegelé som er det mest perfekte tilbehøret til sauekjøtt

Første gang jeg smakte det var på 80-tallet og siden har det hendt en gang i blant at jeg har fått tak i på spesialbutikker, men nå lager jeg det sjøl av hagens mest hardføre og villige urte. Brukte for sikkerhetsskyld både eplemynte og mynteplanten som har blitt oppkalt etter verdens beste drink mojito












OPPSKRIFT MYNTEGELÉ

5 dl ferske mynteblader (tettpakket)
6 dl vann
3 ss saft fra sitron
3 ss vineddik
35 g fruktpektin (Certo)
3,5 dl sukker

Kok opp vann, dra kasserollen av den varme plata og legg i myntebladene
Sett kasserollen tilbake på plata og la myntebladene trekke på ettervarmen i 1 time
Sil av bladene og hell myntevannet tilbake i kasserollen. Rør inn sitronsaft, vineddik, fruktpektin og sukker. Kok opp under omrøring og la det småputre 1 minutt.
Skum av og hell geléen raskt over på varme, sterile glass. Legg noen friske mynteblader i glassene og sett på tette lokk.
Snu glassene opp ned og la de stå slik til myntegeléen er stivnet, gjerne natten over.
Oppbevar mørkt og tørt. Myntegelé har god holdbarhet så lenge glassene er tette og uåpnet

Oppskriften fyller 2 "fetaostglass + 1 mindre glass"

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...