torsdag 28. mars 2013

Eggecognac

Det blir ikke riktig påske uten "mors eggecognac" ;) (originaloppskriften er Christer Berens' - jeg bruker èn dl mindre sukker enn han har i sin og syns det er mer enn søtt nok)

4 eggeplommer piskes sammen med 1 1/2 dl sukker til eggedosis
Kok opp 1 1/2 dl helmelk sammen med frøene av en halv vaniljestang og avkjøl.
Når avkjølt bland inn i eggedosisen og hell oppi 2 dl cognac

Ha eggecognacen på en halvliters plastflaske og legg den i fryseren. Holdbarheten blir uendelig, men jeg garanterer nesten at denne får bein å gå på..

PS: Det anbefales at du nyter et glass eggecognac FØR du putter flaska i fryseren ;) da blir det plass nok i flaska for eggecognacen til å utvide seg (for det gjør den hvis den fryser) hvis ikke, kan flaska sprekke :(

PS2: Plastflaske anbefales fordi det er enklest å få ut fryst eggecognac fra sånne, man bare klemmer på flaska og ut tyter en passe porsjon til et eggeglass ;)

GOD PÅSKE!

2 kommentarer:

Elisabeth OJ sa...

Mmmmmmm

Anne-Eddie sa...

Jada!! Her var det oppskrift og det hele!! Knall med bildet på flaska da.... Klem og fortsatt god påske fra Anne-Eddie ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...