I påsken inviterte vi svigers og mor på - for oss - utradisjonelt påskelam. Retten fant jeg hos Lisa Stokke, hu syngedama fra Tromsø, vettu. Retten smakte helt himmelsk og på søndag tok jeg opp resten av lammet og lagde den en gang til.
400 gram renskåret lammekjøtt, beina kokte jeg kraft på i 2 timer: 2 l vann, beina, salt, pepper, 2 løk i biter et par gulrøtter og en persillekvast om du har (jeg hadde ikke ;)), det gråe skummet som legger seg på toppen fjerner du med en skje, kraften blir klarere og bedre uten!
|
Renskåret lammekjøtt |
|
Ferdig kraft, silt og kokt ned til ca 7 dl - hundene hadde fest på bein og lammerester etterpå ;) |
|
Meierismør i jerngryta til bruning av kjøtt |
|
Mmmm, ser godt ut allerede, ta ut kjøttet når ferdig brunet |
|
To løk skives, 4 fedd hvitløk og en chili finhakkes og |
|
Ha løk, hvitløk og chili i jerngryta og stek dette på middels lav varme i ca 15 min, må IKKE bli brunt |
|
Skrell en bit frisk ingefær, gjøres enklest med en te-skje |
|
Finhakk ingefæren |
|
Ha ingefæren i gryta sammen med løkblandingen |
|
2 ts malt koriander, 2 ts malt spisskummin, 1 ts malt kanel, 1 ts malt paprika og 1 ts malt gurkemeie has i løkblandingen og stekes med i noen minutter |
|
Sånn ser det ut i gryta da ;) |
|
Fjern steinen i 100 gram dadler og hakk dem i småbiter og bland dem i løkblandingen |
|
Lekkert? ;) |
|
Hell oppi 7 dl kraft av lam, kok opp og smak til med salt og pepper |
|
Kok på lav varme to-tre timer, med lokk |
|
Garnityr - granateple og frisk koriander |
|
Del |
|
og rensk ut granateplefrøene |
|
Granateplekjerner, koriander og 25 gram pistasjenøtter |
|
Kok cous-cous (glutenfri variant fås kjøpt på Mega) og legg en god porsjon på hver tallerken, dryss over hakket pistasjnøtter |
|
Ei god ause med lammegryte legges på, dryss på granateplefrø og frisk koriander til slutt |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar