onsdag 22. juli 2015

Røkt suppe

Haha, det har du nok aldri hørt om!? Ikke jeg heller, før nå..


Brukte masse gode nye rotgrønnsaker, 1/2 sellerirot, 1 stor løk, 1 stor persillerot, 1 liten kålrot, 3 neper, 4 gulrot og 10 små poteter som jeg skrelte og skar opp i munnbiter. Samt 2 kinesiske hvitløk, ja 2 hele!

Stekte løk og 2 kinesisk hvitløk (pass på, de må ikke bli svidde) til de var blanke og myke, hadde oppi rotgrønnsakene, frisk timian, 5 dl kraft/buljong og kvernet over litt pepper.

Kokte opp grønnsakene og la oppi 4 røkte svinekoteletter (fordrar ikke røkte koteletter som jo er veldig vanlig på grillen på sommerstid, men i denne suppa smaker det helt herlig!) og en boks hermetiske tomater

Lot det småkoke i 1 time og skar kjøttet i munnbiter. Smak til med salt evt.

Oppskriften er inspirert av den sveitsiske retten Rippli

Øs opp gode porsjoner og ha gjerne brød til.

Varmende røkt suppe på en tirsdag

2 kommentarer:

Anne-Eddie sa...

Mmmm, det hørtes i allefall godt ut! Og SÅG god ut! Ha en fin dag! Klem ;)

Maria - Min oldemors hus sa...

Dette var spennende. Jeg er ingen fan av koteletter generelt, og slett ikke av disse spesielt, men skjønner at det blir noe annet i denne sammesetninga. (",)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...