Man trenger
4 ss smør som man smelter i ei medium stor gryte
2 ss finhakket purreløk
6 ss mel (jeg bruker maizenna) som røres ut i smøret, en skje om gangen
5 dl melk (laktosefri her) røres inn litt om gangen til en tjukk hvit saus
1 ts salt
1 ts muskat
Masse frisk kvernet pepper blandes inn
4 egg (ukokt), ett om gangen røres inn i sausen
Riv 2 dl norvegia el lign og bland inn halvparten i sausen sammen med
4 dl kokt makaroni (glutenfrie her i huset) og
400 gr lettsalta torsk i terninger 2*2
300 gr røkt torsk 2*2
Hell alt i ildfast form og dryss over brødkrumme (jeg moser glutenfrie havregryn i morteren og strør over) samt resten av osten
Steikes i forvarmet ovn 200 grader i 40 min
Server med smeltet meierismør, raspet gulrot med sitron og kokte poteter
Originaloppskriften ble funnet på en "fri for"-blogg som jeg dessverre ikke husker navnet på, jeg har laget den, smakt og har endret den slik at den passer vår smak
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar