lørdag 15. oktober 2016

Rosa eplemost

Rune plukket vintereplene i dag, Ingrid Marie. Treet er snart 100 år gammelt og bærer ikke så mye frukt lenger, men det som blir av frukt, smaker helt fantastisk, og enda bedre blir de når de får stå på kaldt lager noen uker. 

Men siden vi har anskaffet oss kvern og presse så må jo mesteparten bli most

Og se, denne ble rosa! Såå fin :)

Litt kort i smaken, frisk og ikke så sødmefull som høsteplene vi presset for noen uker siden, men veldig god og veldig økologisk, nam!


Og siden det var så isende kaldt i dag så lagde jeg en varm drikk med nypresset ROSA eplemost, litt sitronsaft, kanelstang, nellik, epleskiver (og akevitt)

Altså ca sånn til to voksne
2 dl eplemost
8 cl sitronsaft
Kanelstang
Nellikspiker
gis et oppkok
Helles i fine kopper
Ha i 4 cl akevitt og
epleskiver i hver kopp


Ingrid Marie, voksaktig tykt skall, med fargevariasjoner fra mørk rødt til gult til lys grønt, sprøtt fruktkjøtt når eplet er nyplukket, frisk kort smak, ved lagring på kaldt lager noen uker blir fruktkjøttet mer satt, sødmen kommer tydeligere frem. Best å spise etter 2-4 uker, syns jeg

Ingen kommentarer: