onsdag 24. mai 2017

Om et drikkekar ved bekken

Da jeg var hos mor i går ble vi sittende å se på bildene jeg tok på Litunet i helga. Mor har vært venninne med jentene på Lid hele livet og har mange minner derfra. Noen fra "gamle dager" og noen fra nyere tid


Dette huset er bryggerhuset, det er bygget over en liten bekk som kommer rett fra fjellet og det var her man bl.a vasket melkespann og klær og annet. 


På slutten mens de to eldste søstrene fortsatt bodde her var ofte den yngste søstera og mannen der for å hjelpe til med forskjellig og selv om de hadde hytte like i nærheten bodde de på Lid.

Litunet var allerede blitt kjent som et spesielt og vakkert tun og det var ofte fremmedfolk innom og noen tok seg mer til rette enn andre og det kan man jo godt forstå at ikke opplevdes som så greit alltid

Dette var en spesielt varm og fin dag og fjellbekken sildret som alltid kald og klar gjennom bryggerhuset. 

Turistene så hermetikkboksen som sto og lufttørket på nedsiden av bryggerhuset og så det deilig klare og fristende vannet. De dyppet boksen i bekken og drakk.

 

Det de invaderende besøkende ikke visste var at hermetikkboksen ble brukt som nattmøbel (tissepotte) og at den etter bruk ble skylt i bekken og satt til tørk. 

Vi har ledd mye av den historien og fikk oss en god latter på nytt i går


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...