søndag 23. februar 2014

Torsk med pinjekjernelokk

torsk
persille
chili
hvitløk
pinjekjerner (nam!)
sitronskall
sitronsaft
klarnet smør
glutenfri soyasaus
sellerirot
laktosefri fløte
salt
pepper
sellerirot
aspargesbønner



Jeg hakket pinjekjerner, hvitløk, chili, persille og så finrev jeg skall av en godt vasket sitron

Torsken fikk et dryss salt og et dryss pepper
og så la jeg pinjekjerneblandingen oppå og satte fisken inn i forvarmet ovn på 200 grader



satte tre ss meierismør til bruning (det tar ca 15-20 min - som fisken ;))



og imens blandet jeg tre ss soyasaus, to ss sitronsaft, finhakket persille/hvitløk og chili som skal blandes i smøret når ferdig

så skrelte jeg sellerirot (ca 500 gram med skall)
delte den i biter, hadde litt salt over
og kokte den i litt fløte
litt finhakket chili og hvitløk fikk koke med
nå den var ferdig kokt ble den most med stavmikser

og så renset jeg 300 gram aspargesbønner, vasket dem godt og skar av den "brune" enden
kokte opp 2 cm vann i ei stor gryte og hadde oppi litt salt, hadde bønnene oppi og lot dem koke ca 2 min, dro dem av varmen og hadde oppi et par ss klarnet meierismør

Legg opp fisk (drypp over noen dråper sitronsaft), sellerirotstuing og bønner og drypp soyasmøret rundt og over

Velbekomme!

Vi har akkurat fått en ny fiskefavoritt

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...