torsk
persille
chili
hvitløk
pinjekjerner (nam!)
sitronskall
sitronsaft
klarnet smør
glutenfri soyasaus
sellerirot
laktosefri fløte
salt
pepper
sellerirot
aspargesbønner
Jeg hakket pinjekjerner, hvitløk, chili, persille og så finrev jeg skall av en godt vasket sitron
Torsken fikk et dryss salt og et dryss pepper
og så la jeg pinjekjerneblandingen oppå og satte fisken inn i forvarmet ovn på 200 grader
satte tre ss meierismør til bruning (det tar ca 15-20 min - som fisken ;))
og imens blandet jeg tre ss soyasaus, to ss sitronsaft, finhakket persille/hvitløk og chili som skal blandes i smøret når ferdig
så skrelte jeg sellerirot (ca 500 gram med skall)
delte den i biter, hadde litt salt over
og kokte den i litt fløte
litt finhakket chili og hvitløk fikk koke med
nå den var ferdig kokt ble den most med stavmikser
og så renset jeg 300 gram aspargesbønner, vasket dem godt og skar av den "brune" enden
kokte opp 2 cm vann i ei stor gryte og hadde oppi litt salt, hadde bønnene oppi og lot dem koke ca 2 min, dro dem av varmen og hadde oppi et par ss klarnet meierismør
Legg opp fisk (drypp over noen dråper sitronsaft), sellerirotstuing og bønner og drypp soyasmøret rundt og over
Velbekomme!
Vi har akkurat fått en ny fiskefavoritt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar