600 gr mandler
1 dl vann
225 gr sukker
1,5 ts vaniljesukker
1 ss meierismør
Først rister jeg mandlene i steikeovnen:
Legger dem på bakepapir på en langpanne i forvarmet ovn på 200 grader i 7-8 min
Så koker jeg opp vann, sukker og vaniljesukker i ei jerngryte og lar det koke 3-4 min
Og så skruer jeg ned varmen på plata til litt under middels og heller mandlene oppi, rører i mandlene med tresleiv, hele tiden, først blir de blanke og fine,
så krystalliserer sukkeret seg
og så starter karamelliseringen,
det tar opp mot 30 minutter og det er viktig å røre HELE tiden og IKKE falle for fristelsen å skru opp varmen for da kan mandlene bli svidde og DET gir ikke mersmak. Rør inn en ss meierismør mot slutten (for å hindre at de kleber seg sammen)
Hell mandlene tilbake på den bakepapirkledte langpannen. Bruk et par gafler for i skille sammenklistrede mandler. Når mandlene er avkjølt kan de helles på glass og plasseres på en hylle utenfor rekkevidde :-)
Lykke til og god søndag ønskes.
Nå skal kalkunen jeg steikte i går deles opp, det skal kokes kraft og så skal det fryses i porsjoner.
Seinere skal jeg besøke mor og hjelpe henne med manikyr og pedikyr. Og så skal det trenes, hu må lære seg å bli trygg til beins, trygg og sterkere
1 kommentar:
Mmmm... Takk for at du deler oppskrift. (",)
Legg inn en kommentar