Det er veldig greit å ha alle ingredienser klart på forhånd og å ha dagen fri, for dette tar maaange timer
En kalkun på 5-6 kilo
To syrlige epler
En pose steinfrie svisker
To sitroner
Krydderblanding (link til oppskrift lenger ned på siden)
Meierismør
Stoppenål og husholdningstråd
Og plasthansker ;-)
Oppskriften har jeg lagt ut tidligere og det er stadig DENNE jeg bruker, den er superenkel og kalkunen blir utrolig god
Her ligger hu klar i langpanna, arme kroppen..
Og så syns jeg det er greit med en "kjøreplan" for å minne meg på hvor langt jeg er kommet i steikinga, hver halvtime skal det øses smør over, og de 4 første timene skal den stekes på 125 grader, de 4 neste 100 grader og alu.folie skal over den siste timen
Og med den planen kan jo f.eks Rune passe fuglen mens jeg er på julegaveshopping
Ha en fiiiiin lørdag
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar