søndag 13. desember 2015

Førjulskos - del 2

Det var en merkelig smak i de brente mandlene jeg lagde på tirsdag, mersmak, så i går måtte jeg lage nye ;-)


600 gr mandler
1 dl vann
225 gr sukker
1,5 ts vaniljesukker
1 ss meierismør

Først rister jeg mandlene i steikeovnen:
Legger dem på bakepapir på en langpanne i forvarmet ovn på 200 grader i 7-8 min

Så koker jeg opp vann, sukker og vaniljesukker i ei jerngryte og lar det koke 3-4 min

Og så skruer jeg ned varmen på plata til litt under middels og heller mandlene oppi, rører i mandlene med tresleiv, hele tiden, først blir de blanke og fine, 

så krystalliserer sukkeret seg


og så starter karamelliseringen, 


det tar opp mot 30 minutter og det er viktig å røre HELE tiden og IKKE falle for fristelsen å skru opp varmen for da kan mandlene bli svidde og DET gir ikke mersmak. Rør inn en ss meierismør mot slutten (for å hindre at de kleber seg sammen)

Hell mandlene tilbake på den bakepapirkledte langpannen. Bruk et par gafler for i skille sammenklistrede mandler. Når mandlene er avkjølt kan de helles på glass og plasseres på en hylle utenfor rekkevidde :-)

Denne oppskriften gir 2 fulle Norgesglass og en smaksprøve til kokken

Lykke til og god søndag ønskes.

Nå skal kalkunen jeg steikte i går deles opp, det skal kokes kraft og så skal det fryses i porsjoner.



Seinere skal jeg besøke mor og hjelpe henne med manikyr og pedikyr. Og så skal det trenes, hu må lære seg å bli trygg til beins, trygg og sterkere

1 kommentar:

Maria - Min oldemors hus sa...

Mmmm... Takk for at du deler oppskrift. (",)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...