mandag 21. november 2016

Tilbakeblikk


Høsten 2014 ble huset satt på jekker og den gamle grunnmuren fjernet. Den var i dårlig stand og var blitt delvis presset inn pga naturfenomenet kjøving vinteren før. 

Det var masse vann i grunnen under huset og dette ble drenert vekk, ref grøfta

Store steiner ble borret og sprengt med kiler og håndmakt. Ny ringmur ble murt og nytt dekke støpt.


To år etter er huset isolert, bordkledt på nytt, nye vinduer er satt inn, i ferien i fjor ble det malt (gjenstår ei vindskie på byslaget og noe under takutstikket i "yttra brøste") og nytt tak er kommet på. Byslaget fikk ny takvinkel, ble noen kvadrat større og fikk plass til godt bad samt herlig overbygget uteplass. 

Hagen er gravd igjen og planert. Det oppbygde tunet mellom hus og løe ble murt opp igjen i ferien, det er sådd i og har begynt å bli grønt. Pipa er forlenget og inne i ståva er det kommet ny brannmur. 

Vi hadde håpet at snekkerne skulle begynne på kjøkkenet denne uka, men pga sykdom blir det ikke noe av.. Så da blir det vel i romjula som han sa, snekkeren, da han fleipet om det i sommer. 

Men, inne er ståve, byslag og bad 100% ferdig! 

Kammers er 50% ferdig (må male golv og få på plass lister langs golv og rundt vinduer, mangler elektrisk og så skal rundtømmerveggen lutes, med skikkelig lut denne gangen)

Kjøkkenet er ikke ferdig, der skal det legges nytt golv. Det som lå under 2 lag med golvbelegg er helt råttent og tåler nesten ikke tråkk.. Og så skal det settes opp smartpanel på to vegger, pipa må slammes og males, tømmerveggen males, ja alle vegger og tak må males, golvlister
samt lister rundt vinduene mangler og så må kjøkkenbenken på plass

I gangen er golvet og trappa malt og ingenting mer.. Der mangler det lister rundt vindu og golv og tak og så må vi få ei dør på plass under trappa. Men først må det males. Tipper vi tar golvet og trappa en gang til.. Så egentlig er ingenting ferdig der heller

Kjelleren tenker vi ikke på nå, men der skal verkstedet til bestefar ligge der det lå.. Må opp med vegger og dører og ny ovn

Under terrassen skal vi grave ut og bygge midlertidig vedlager mens vi renoverer løa, den ser bra ut, men er i dårlig stand. Eldhuset trenger også omsorg, ser taket på dontehuset skulle blitt fikset litt på.

Og så må vi få opp gjerder igjen og plante flere frukttrær, det er 4 færre trær i hagen nå enn for 4 år siden..

Vi har noen timer med arbeid foran oss i 2017 også, ikke at jeg tror at vi rekker alt dette i 2017, altså.. Nå må bare helsa komme seg!

Og så får jeg klone Rune! Haha

4 kommentarer:

Ingvild sa...

Spennande å lese! Mykje arbeid ja, og ting tar jo så mykje lenger tid enn det er å skrive on dei😀 De får vel gjort noko til neste år også! 👍

Jonna sa...

Det blir fantastisk flott!

Elisabeth sa...

Takk Solfrid, vi gleder oss over hver minste ting som kan krysses av lista!

Elisabeth sa...

Rune ble litt drppa når han leste bloggen og så hvor mye som gjenstår :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...