fredag 9. desember 2016

Kalkundag

Hver eneste desember siden jeg overtok ansvaret for julematen fra mor og far har vi hatt noe jeg kaller kalkundag. En hel dag satt av til langsteiking av kalkun, og den dagen er i dag! Det går fort 10 timer..

På bloggen er det det mest leste innlegget av alle med sine nesten 2000 treff! Og når det nærmer seg desember ser jeg daglig at det er folk inne å leser oppskrift og fremgangsmåte.

Tok kalkuna (årets eksemplar er 6450 gr og nok til 10-12 personer) opp fra fryseren onsdag kveld og den har stått å tint til i dag morges. Oppskriften er den samme gode, enkle som hvert år. Ikke noe fiksfakseri med bacon og/eller valnøttfyll. Her er det kun søte svisker og syrlige epler som gjelder!


Og kjøreplan må jeg ha, for øsing, temperaturjustering og tildekking - ellers blir det kaos i bomullshjernen


Nå er det 2,5 timer igjen av steiketiden. Det lukter godt og SER godt ut og vi gleder oss til noen herlige kalkunmiddager i desember

Oppskriften finner du her



Ingen kommentarer: