fredag 10. mars 2017

Fin fredag

I dag har naturopplevelsene stått i kø.

Det satt ei ugle i toppen av den høgeste grana nedenfor huset her. De er ganske lett gjenkjennelige på fasongen. Og hurra, jeg hadde kamera med! Og zoom. Og fikk tatt noen fine bilder av den, men siden kameraet er litt tilårskomment så må jeg ha pc med en spesiell slot for å overføre dem til internet.. Så bildet får vente til neste uke.

Det så ut som ei haukugle og i høst ble det meldt om haukugleinvasjon her. Normalt er det bare et titalls par som hekker her til lands, men nå snakker man om 10000-20000 individer. Pga stor tilgang på smågnagere.

Og så

Freia har vært veldig interessert i området overfor veien (se bildet fra i går morges) og hver gang vi har vært på tur har hu beina avgårde opp dit. 

I morges fant vi helt ferske spor av hjort og de var så ferske at lille frk nervøs (Freia) gjorde som hu alltid gjør når det er fare på ferde og hu er livredd, løp som en gal andre veien, haha, herlig!

Hadde som nevnt kamera med og fikk tatt noen bilder av spora, det var store og mindre spor av klover og de gikk opp i et ganske ulendt parti av terrenget og med mine vonde knær så ble det ikke noe forfølgelse, men det er gøy å finne spor og hvertfall når Freia så tydelig blir oppjaget, da er dyret nære. Disse bildene er tatt med mobilkameraOg så kom endelig ørna! Kamera var fortsatt med, det var plass på brikka, zoomen var på og ørna sirkla rett over oss, sikkert for å vurdere om vi var brukende som mat, jeg sikta meg inn, zooma og så ble det svart.

Batteriet var flatt.

Aaaaarggghhh!

Og ørna fløy videre innover fjorden, hu konkluderte nok med at hu ikke var SÅ sulten ;-) Nå ligger batteriet på lading!

I morgen blir det hjemreise, skal ha venninnebesøk på søndag. Men har hatt fine dager og godt selskap i Freia. Det har vært plussgrader i over ett døgn nå så nå må vel den frosne vannslangen tine snart! Hadde vært så deilig med en hårvask.. før returen

Ligger på sofaen nå og hviler, og legger med et stemningsbilde fra ståva og maleriet av telemarkskua


Fin fredag!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...