onsdag 29. mars 2017

Gluten og laktosefri snickerskake

I dag har min kjære svigerfar bursdag og da må vi ha kake, peanøttkake. Mmm!

Denne er supergod og superenkel å lage:


Man trenger
3 egg
2 dl sukker
2 dl peanøtter
10-12 glutenfrie Salti kjeks (Ritz hvis du tåler gluten)

60 gr smelta smør (anything goes, eg bruker klarna Meierismør) 
3 ss sukker
100 gr (melkefri) sjokolade (lys el mørk, du bestemmer)
1 boks laktosefri kremfløte














Skill eggeplommer og hviter.
Stivpisk eggehvitene med 2 dl sukker

Knus kjeksen, putt den i en pose og rull over med kjevle, eller ei flaske..



Når eggehvitene er stivpisket, vend inn peanøtter og knust kjeks



Legg et bakepapir på stekebrettet og bre massen utover i et jevnt lag og sett stekebrettet inn i forvarmet ovn (175 grader) i 15 min



Mens bunnen steker lager du sjokoladefyll
Pisk 3 eggeplommer sammen med 3 ss sukker til sukkeret har "smelta" og det er blitt tykk eggedosis






Varm opp smøret til det smelter og brekk sjokoladen i biter (ta vare på litt til å raspe over før servering) og la den smelte inn, rør forsiktig og kjøl ned og bland den med de piskede eggeplommene


Når kaka er ferdig, del den i to, la den ligge på bakepapiret til den er avkjølt. 


Legg den ene delen på kakefat og smør sjokoladefyll på. Legg den andre delen oppå og smør resten av sjokoladefyllet på.



Pisk kremen stiv med 1 ss sukker og ha på toppen, rasp over litt sjokolade til pynt

2 kommentarer:

Maria - Min oldemors hus sa...

Ja, denne er fantastisk god. Pleier også å lage den glutenfri, side vi har ei "glutenfri" niese. :)

Elisabeth sa...

Knallgod kake, bare synd jeg er litt allergisk mot peanøtter.
Eller egentlig greit, så blir det bare med et lite stykke