tirsdag 21. mars 2017

Krydderstekt sellerirot med indiske smaker

Jeg fant en spennende oppskrift på veganmisjonen som inspirerte til å prøve noe lignende


6-7 ss rapsolje has i en kasserolle og varmes opp
Rør inn 1 ss gurkemeie
2 ts karri
1 ts kardemomme
1 ss fersk revet ingefær
2 ts sambal oelek (chilipasta)
Og la krydderne frese noen sekunder i oljen

En liten løk grovhakkes
En halv sellerirot skrelles og deles små terninger
En boks avrente kikerter
Litt salt og pepper

Has i gryta og stekes med krydderne under lokk ca 5-6 min

En halv kinesisk hvitløk presses og has i
En grønn paprika i små biter has i
Masse hakket fersk persille has i

Serveres med kokt basmatiris med villris  og (glutenfrie) pitabrød med hvitløkssmør samt mangochutney

Ble veldig godt og veldig mettende

4 kommentarer:

Maria - Min oldemors hus sa...

Dette må jeg prøve, digger sellerirot. :)

Elisabeth sa...

Sellerirot er kjempegodt både krydret og naturell

Maria - Min oldemors hus sa...

Denne var HOT! :) Men god middag. :)

Elisabeth sa...

Hot er godt! Bra det smakte deg og :-)