torsdag 2. mars 2017

Ikke kast mat

Vi er veldig flinke til å ta vare på alle matrester, også om det bare er et par t-skjeer pizzasaus og/eller tomatpuré.

Plutselig skal man lage seg et ostesmørbrød eller en tomatsaus og da er det greit å ha noe på lur og holdbarheten er ikke ubegrenset på disse matvarene i kjøleskap


Så - når du ikke får brukt opp alt, frys resten i isbitformer, da er det greit å ta ut passende mengde til senere bruk.

Jeg brekker dem ut når de er frosset og oppbevarer dem i beholdere merket "pizzasaus" eller "tomatpuré" i fryseboksen og slik sett er alltid isbitforma "ledig" og klar til å fryse ned andre smårester





Vi hadde forresten pizza av surdeig (!) på tirsdag, mmm, så god pizza!




2 kommentarer:

Ingvild sa...

God pizza sant?? Mellomste jenta her laga pizza sist veke og kommenterte at deigen var så utruleg deilig. Og det er den! Har forhåpentlegvis frelst ei jente til surdeigsbakst i framtida!

Elisabeth sa...

Fantastisk god pizza med surdeig

Blir fort surdeigsfrelst, ja og i baking også, når starteren først kommer i form

Takk for all god inspirasjon