I går fikk jeg 3 digre squash (ca 6 kilo) av en nabo, og da må jeg jo lage noe av dem.
Hadde lyst å prøve fermentering, men til det bør man bruke uraffinert salt har jeg hørt og det har jeg ikke her, så da ble det sylting i stedet, oppskriften fant jeg på Aperitif. Jeg måtte justere den litt da jeg ikke hadde hverken ingefær i pulverform eller appelsiner, men laken smakte helt nydelig, så jeg er sikker på at dette blir gode greier
1 kg squash skjæres i tynne skiver
1 løk skjæres i tynne skiver
Kok opp
10 dl sukker
5 dl 7% eddik
1,5 dl appelsinsaft
1 bit frisk ingefær, ca 2 cm deles i to
Rør til sukkeret er smelta
Legg skivene av squash og løk oppi og kok 3-4 min. Rør forsiktig om
Ha på varme nysteriliserte glass, skru lokket god til og la stå å trekke noen uker
Skal være godt tilbehør til stekt kjøtt
Gleder meg til å smake
Ikke kast resten av laken, den kan du bruke til å sylte noe annet som jeg har gjort her
1 kommentar:
Har akkurat tatt opp det siste glasset mitt med syltet squash fra 2010. Kan underskrive på at den er holdbar og veldig god fortsatt.
Legg inn en kommentar