tirsdag 3. april 2012

Så va det på 'an igjen

Tinka har fått livmorbetennelse, en sykdom som rammer ca 20-25% av alle middelaldrende tisper.. Livmorbetennelse kan ikke behandles med medisiner alene, den må opereres bort.

Jeg har ikke sovet så mye i natt.. Ble liggende å tenke på om det var rett å operere henne igjen, om hun ville tåle en operasjon til..

Vi hadde en fin morgentur i det nydelige vårværet og Tinka hadde ferten av mink i steinrøysa ute på Hestholmen, hu orket ikke å følge den, og nøyde seg med 20 min på tur før hu fikk legge seg i bilen. Vi andre tok en god runde, men Freia kunne ikke fri seg for å titte etter Tinka..

Bildet er fra i går morges, Tinka er i vanlig god form og står i bakgrunnen og logrer (som vanlig)

Livmorbetennelse oppstår 6-12 uker etter løpetid og det finnes to tilstander av den, åpen og lukket. Tinka har heldigvis den minst alvorlige typen som kalles åpen, og da betyr det at betent væske lekker fra livmoren.

Vi har sett henne drikke mer enn vanlig de siste 14 dagene, noe som selvsagt har medført tissetrengthet om nettene, så da har Figen måttet på med tøfler og parkas for å følge henne ut.. Men det er jo ikke noe problem å lufte en så glad hund ;)

Lørdag begynte hu å slikke seg og jeg lurte på om det var løpetid (?) igjen (!), søndag begynte det å væske bak og da var jeg ikke i tvil om at det var noe galt med henne..Fikk tatt ultralyd på henne i går og hu ble satt på en sterk antibiotikakur
Her har hu flata ut på dyrlegens golv etter at den beroligende sprøyta har begynt å virke
Dyrlegen er ikke i tvil, hu er så sprek at hu tåler denne operasjonen bra, så da stoler vi på det..

Nå ligger hu på operasjonsbordet med veneflon i framlabben og epiduralbedøvelse i ryggen og vi krysser fingrene for at alt går bra.

Hjemme tok nettopp Andreas dette bildet av Freia, hu går urolig fram og tilbake og titter etter Tinka :)



Om tre timer er hu ferdig operert..

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...