lørdag 25. januar 2014

Indisk smørkylling

Formen er veldig bra og jeg dypdykker i indiske oppskriftsbøker og nettsider for tiden. Jeg elsker indisk mat og det er mange spennende varianter å prøve.

Kom over denne lekkerbiskenen i går; butter chicken (murgh makhani)
Poppadums, nan, ris med koriander, butter chicken
og et stetteglass med mangolassi som drikke til
Og slik går det til:

600 gr kylling deles i mindre biter og puttes i plastpost og marineres 2-5 timer i  følgende marinademix:



1 hel hakket hvitløk (ca 30 gram) og
like mye hakket ingefær og 1/2 dl vann moses med stavmikser til det er finmost
Blandes sammen med
1/2 ts salt
4 dl naturell yoghurt
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1 ss sitronsaft
1 ss olje
og has oppi posen og settes i kjøleskapet. Masser posen litt nå og da slik at marinaden kommer godt til kyllingkjøttet.

Rist marinaden av kjøttet og stek det i smør i stekepannen til det er brunt. Når det er brunt deles det i passende "munnbiter"

Sausen:

3 fedd finhakket hvitløk og
Like mye finhakket ingefær
stekes forsiktig i 30 sekunder i

20 g smeltet Meierismør (hvitløken må ikke bli brun, da smaker den ikke godt!)


1 ts kardemomme
2 ts  koriander
1 laurbærblad
2 nellikspiker
3 ts garam masala
2 ts malt gurkemeie
2 ts hot chili pulver (jeg brukte kayenne)
has oppi og stekes med i et par minutter, fortsatt på forsiktig varme! 

1,5 dl tomatpure
3 ss sitronsaft
has oppi og blandes godt med krydderene
100 g Meierismør i terninger, blandes i et par om gangen til de er smelta
2 dl kremfløte blandes inn og varmes til kokepunktet, må ikke koke for da sprekker sausen (ser litt trist ut, men smaker like godt :))
1-2 ss sukker (det er ganske mye syre i retten pga tomatpureen, sukkeret skal ta knekken på syra, du kjenner når det er nok)
Ha oppi kyllingbitene og varm forsiktig opp
Sausen blir blank av smøret og smaker helt fantastisk

2 ss hakket koriander som garnityr


I tillegg kokte jeg ris, stekte glutenfrie poppadums og glutenfri nan og siden retten er nokså hot lagde jeg også mangolassi som drikkes ved siden. Mangolassi får chilien til å "blekne" ;)





Oppskrift på Mangolassi
1 moden mango skrelles og deles i biter og has i blenderen
3 dl naturell youhurt helles oppi
1 kvast frisk mynte
1 ss sukker
2 dl kaldt vann

Kjør alt i blenderen til mangolassien er smooth (kan forresten også brukes til dessert, veldig godt!)
Figenkokken har rota fælt, ser jeg.. hehe

Goooo lørdag




3 kommentarer:

Jonna sa...

Vi har også en oppskrift på murgh makhani, og det er bare fantastisk godt! Ha en fin helg!

Anne-Eddie sa...

Flott at formen (og tannverken) er bra !!
Så deilig mat ! Her nytter det ikke å servere slike lekkerbiskener nei!!
Far i huset vil IKKE ha noe sterkt og IKKE kylling...!!
God helg og klem fra Anne-Eddie ;)

Elisabeth OJ sa...

Mmmm vet hvem jeg ønsker skal kokkelere på neste jentetur ❤️

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...