Ser jo bra ut, bortsett fra fingern foran linsa ;-)
Hadde ikke samme ingredienser som henne, så dette får bli ei oppskrift inspirert av Ingrid - originalen fant jeg her
Og dette er min oppskrift
300 gram fin sikta spelt
200 gram sammalt spelt
1 ts salt
1 ts natron
2,5 dl skumma kulturmelk
1 dl laktosefri rømme
2 dl varmt vann
Bland alt det tørre og ha det våte oppi
Kle ei brødform med bakepapir
Strø glutenfrie havregryn i bunnen
Hell deigen oppi
Strø glutenfri havregryn på toppen
Steik 30 min på 220 grader og
10 min på 200 grader
På nederste rille i ogn
Avkjøl på rist
Oppdatering etter steking og avkjøling: Brødet smaker veldig godt, det er saftig og mettende
Oppdatering etter 1 uke: Det holder seg faktisk "ferskt" ei uke, jeg lar det ligge på trefjøl under ei kopphåndtua (kjøkkentørkehåndkle ;-))
Oppdatering etter 2 uke: Bakte brødet igjen, men kun med kulturmelk, for nå hadde jeg rett mengde, samme melmål, men hadde oppi en halv kopp glutenfrie havregryn og kulturmelk som hadde fått trekke en stundi tillegg. Best sålangt
1 kommentar:
Brød med natron var nytt for meg, men man skjønner jo når det er Ingrid at det ikke er en ny oppfinnelse. (",) Vet jo at f.eks. sjokoladekaker med surmelk blir veldig saftig, så kan tenke meg at det gjelder brød også.
Legg inn en kommentar