Bestemor lagde de beste lappekakene i verden og dessverre er oppskrifta borte, men det finnes mange flinke lappekakebakere som er greie og deler oppskrift. Og inspirert av flere - dette er min oppskrift
4 egg og
1,5 dl sukker
piskes til eggedosis
Ha oppi 3 ts natron
Ha oppi 1 liter surmelk (kulturmelk/kefir/skumma kulturmelk evt rømme og fløte i samme mengde)
Ha oppi 600 gram (spelt) mel
Ha oppi 1 ts bakepulver
La røra svelle 20 min
Varm steketakka på maks varme i 10 minutter og skru den ned på halv varme. Når takka har fått stekevarme etter ytterligere 5 min, smør den med litt smør og legg på røre
Lappekakene kan snus når det bobler og røra ser litt fastere ut
Halv oppskrift gir mer enn nok lappekaker til 4 personer, men de er jo bare enda bedre i morgen ☺️
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar