søndag 3. februar 2013

Høyre

I natt fikk jeg ikke sove, hoftene verket så innihampen.. Spesielt den høyre.. Og jeg ble liggende å fundere på hvorfor de verste vondtene er på høyre side.. Kan det være at borreliabakterien invaderte kroppen på høyre side?

I 2002 ble jeg sendt i MR pga gjentatte ryggplager gjennom mange år, da viste MR-resultatet at den store ryggmuskelen på høyre side er helt hvit, altså død.. Noe som kunne tyde på MS (muskelsvinn), men videre utredning ble gjort uten at nye MS-indikasjoner ble funnet.

*Nå lurer man på om mange MS-diagnoser er stilt på feil grunnlag, at det faktisk er borrelia som er årsaken til muskelsvinn*

Å sånn går no dagan..

I 2000 Carpal tunnelsyndrom opereres i høyre hånd

Ryggkink på høyre side er stadig tilbakevendende og jeg har ikke tall på antall kiropraktortimer og naprapattimer jeg har hatt, men årene går..

Høsten 2011 blir det umulig å ligge på høyre side pga smerter i høyre skulder, med stråling ut i høyre arm, januar 2012 blir jeg utredet for nakkeprolaps, to runder i MR viste degenererte nakkevirvler som etter en påkjørsel bakfra, men noen nakkeprolaps var ikke å se.. Nevrokirurgen (som jeg syntes var en utrolig arrogant fyr) spurte om jeg var utredet for borrelia, jeg bare fnøs av ham og sa at jeg aldri hadde hatt flått.. Moralen får være, "lytt til erfarne fjellfolk" ;)

*Nå vet man at borrelia kan overføres mellom individer ved stikk fra blodsugende insekter som f.eks mygg og klegg*

Våren 2012 får jeg synsforstyrrelser på høyre øye.

Får påvist plantar facitt i begge føttene og får fotseng

Ankelen på høyre fot blir tidvis så vond at jeg ikke kan belaste den. 

Høyre kne verker og krangler, høyre hånd er så kraftløs..

Forsommeren 2012 tror jeg at jeg får influensa, har sterke influensasmerter i kroppen, som kommer og går. 

Blir stadig mer sliten utover seinsommeren og vil bare sove, jeg får bekreftet at jeg har fått masse matallergier og intoleranser. Disse har jeg nok hatt noen år, ref blemmer i munnen når jeg spiste sjokolade på scrappetreff for 4 år siden..

Høsten 2012 får jeg voldsomme muskelkramper i høyre "bakfot" på nettene. Influensasmertene går over til å bli en prikkende følelse. Tunga mi kjennes ut som om den er skåldet av varm drikke.

Får tennisalbuelignende smerter i høyre albue.

Seinhøsten 2012 endrer influensasmertene karakter igjen og blir til en konstant brennende smerte, det kjennes som om huden brenner!

Og smertestillende piller virker ikke. Man kan bli gal av sånne smerter, det er jeg overbevist om! 

For å slippe å bli gal søkte jeg meg en deltidsjobb og der bruker jeg kroppen hele dagen (ikke uvanlig å løfte 2400 kg i løpet av en dag samt å løpe noen tusen meter ;)) og aktiviteten lindrer smertene, dagen etter en fysisk tung arbeidsdag er helt forferdelig, men da er det bare å få kroppen i aktivitet så lindres smertene litt. Travelt ;) 

Fredag var jeg hos revmatolog, han sa også at jeg er frisk som en fisk (lutafisk ;)) Så da vet jeg at nevrokirurg, nevrolog, gynekolog, mage/tarm, revmatolog, alle blodprøver, ekg, alt er bra og ALLE mener jeg er frisk! Egentlig godt å vite.. Bortsett fra at jeg er så syk som jeg aldri har vært før..

I går kveld var vi i 50 årsdag hos brilleMette og det var så kjekt og formen min var nesten som i gode gamle dager, bortsett fra at jeg ikke drikker alkohol lenger, jeg pushet nok grensa litt for natta ble søvnløs og vond, men får nok sove i natt, det holder det. Mandag og tirsdag er det jobb og så er det fri 7 hele dager til ende!

Onsdag begynner jeg på enda en type penicillin og skal gå på den parallellt med Doxylin. Så da blir det vel et nytt dypdykk i smertebassenget :)

Borreliaen er aktiv i 4-6 uker i kroppen og så går den i dvale, gjemmer seg i mikrocyster en stund før den finner på noe nytt hekkan i kroppen i nye 4-6 uker.. Det er derfor den er så vanskelig å få has på og det er derfor det er så viktig med langvarig behandling. Jeg tar et naturpreparat som skal hindre dannelsen av nye cyster, det var veldig dyrt, så jeg har troa på at det virker ;)

2013 er et fantastisk år! Og i dag snør det! Jippi

2 kommentarer:

Elisabeth OJ sa...

Du er en skikkelig fighter vennen min <3 stå på

Anne-Eddie sa...

Kjære deg! Dette klarer du! Kjemp det du kan, dette ekle lille kreket som har forårsaket dette smertehelvetet hos deg- DET forb.... vi !
Hold motet oppe og mine ønsker er at EN dag!!... er du frisk!! Klem fra Anne-Eddie :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...