tirsdag 15. oktober 2019

Grissini av spelt


1 dl lunkent vann
8 g tørrgjær (bruk gramvekt om du har)
3/4 dl olivenolje
125 g siktet speltmel
50 g emmer
1/4 ts. havsalt

Strøssel: sesamfrø, havsalt, valmuefrø og pensle over med olivenolje


og slik gjorde eg

Rørte gjæren ut i lunka vann og tilsatte ½ dl olje, speltmel, emmer og havsalt. Så knadde jeg deigen sammen med en slikkepott. Hvis deigen er klissette, tilsett mer mel og sett deigen til heving en times tid på et lunt sted, dekk den med et rent kjøkkenhåndkle

Elt deigen igjen og del den i to porsjoner. Ringle litt olivenolje på bakebordet og litt på kjevlet, del deigen i to emner og kjevle den ut, pass på at den ikke klistrer seg til bakebordet, bruk i tilfellet mer olivenolje på bakebordet

Når deigen er kjevlet tynt ut og er lett oljet på begge sider, pensles den med mer olje og toppes med sesamfrø og havsalt på den ene deigen, og valmuefrø og havsalt på den andre. Rull deigen sammen til en pølse og skjær den i tynne skiver som du strekker ut til lange, tynne grissinier. Legg dem på en bakepapirkledt bakeplate

Stek dem i ovnen ved 210 grader i 6-10 minutter eller til de er gylne og sprø. La de kjøle ned på rist. De holder seg sprø om de får ligge i en tett kakeboks, men hvem klarer vel å la disse ligge urørt i en kakeboks?


Freia bare zzzoover litt mens hun venter på at grissiniene skal kjøles ned 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...