fredag 17. april 2015

Falaffel

Vi prøver å ha et par vegetarmåltider i uka og falaffel er en favoritt.

2 bx kikerter
1 chili
1 fedd hvitløk
Noen kvaster frisk persille eller koriander
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 ss spisskummen
1 ss paprikapulver
2 ss kikertmel el potetmel (el hvetemel)

Skyll godt av kikertene og la dem renne av seg litt. Ha alt i en blender og kjør til massen er malt, den er best når den ikke er helt finmalt

Sett den i kjøleskapet for å trekke en times tid.


Form små kaker og stek dem i olje eller klarnet meierismør på begge sider

Server med salat, basmatiris og mangochutney

Varier gjerne krydderne neste gang med litt mer thaiaktige smaker og server med salat, jasminris og sweet chili saus.

Eller texmexsmaker og salsa

Kjempegodt!



Det er Rune som er falaffelkokk i heimen og så ryddig som han er blir selvsagt også falaffel produsert og stekt i system :)

Ha en fantastisk helg, med eller uten system på falafflene

1 kommentar:

Maria - Min oldemors hus sa...

Har hørt mye om falaffel, men aldri smakt. Så jo overkommelig enkelt ut, så kanskje vi plutselig prøver. (",)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...