2 bx kikerter
1 chili
1 fedd hvitløk
Noen kvaster frisk persille eller koriander
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 ss spisskummen
1 ss paprikapulver
2 ss kikertmel el potetmel (el hvetemel)
Skyll godt av kikertene og la dem renne av seg litt. Ha alt i en blender og kjør til massen er malt, den er best når den ikke er helt finmalt
Sett den i kjøleskapet for å trekke en times tid.
Form små kaker og stek dem i olje eller klarnet meierismør på begge sider
Server med salat, basmatiris og mangochutney
Varier gjerne krydderne neste gang med litt mer thaiaktige smaker og server med salat, jasminris og sweet chili saus.
Eller texmexsmaker og salsa
Kjempegodt!
Det er Rune som er falaffelkokk i heimen og så ryddig som han er blir selvsagt også falaffel produsert og stekt i system :)
Ha en fantastisk helg, med eller uten system på falafflene
1 kommentar:
Har hørt mye om falaffel, men aldri smakt. Så jo overkommelig enkelt ut, så kanskje vi plutselig prøver. (",)
Legg inn en kommentar