Surdeig altså, helt magisk..
Nå baker jeg flere ganger i uka, surdeigsbrødene har blitt en hit i hilfigenheimen
Og etter at Ingvild med bloggen nygulduk posta et bilde av sin surdeigspizza på insta sist helg, har det spunnet surdeigspizza rundt i pannebrasken min ;) Hahaha! Helt hekta
Så fredag mata jeg Deiana (surdeigsstarteren min) med tanke på brødbakst, men det jeg tok ut hadde jeg i rent glass og mata til pizzadeig, følte meg skikkelig smart når jeg kom på det
I går veide jeg opp
100 gram lunka vann,
blanda inn avleggeren fra Deiana og
100 gram sikta spelt,
det fikk heve til dbl str
og så veide jeg opp
200 gram lunka vann,
blanda inn miksen og
500 gram sikta spelt,
2 ss olivenolje og
8 gr salt
Og så fikk det heve ei stund
Vi har ei slipt skiferhelle liggende etter en eller annen matmote på 80-tallet, den ble konvertert til pizzastein, satte den på rist i ogn på maks varme en times tid
Klappet en bit deig ut på et bakepapir, hadde på pizzasaus, choritzo, mozzarella og basilikum og flyttet det over på skiferhella og inn i ovnen på 240 grader i 10 min
Får vann i munnen når jeg skriver dette, var eksepsjonelt godt! Nam!
Det var en god del deig igjen og den flyttet inn i kjøleskapet og skal bli søndagpizzalunsj
Er det ikke lunsj snart!!!!?
1 kommentar:
Haha, no ler eg godt i sofaen! Deiana!! Har lurt på kva eg skulle ha kalla min surdeig, den har ikkje fått eit navn enda, men det burde den jo absolutt hatt!
Og skiferhelle som pizzastein, så sabla lurt då!! Fekk lyst på pizza no ;-)
Legg inn en kommentar