Slik gjør jeg det
Hvis kantarellene er veldig våte lar jeg dem ligge på papir og tørke noen timer før jeg renser dem.
Det finnes egne verktøy til å rense sopp med, men jeg bruker bare en pensel (en vanlig rund malepensel) og børster bort rusk og rask. Og en vanlig smørkniv duger for å skjære bort det som evt ikke ser bra ut
Har en enkel og god oppskrift som jeg bruker når jeg skal tilberede kantarell til smørbrød, men i dag hadde jeg lyst å prøve en annen, med litt andre og flere ingredienser. Denne er inspirert av Christer Berens
Stek kantarellene på middels varme i tørr stekepanne 5-6 minutter slik at de damper litt av seg
Stek bacon sprøtt, tøm av stekefettet og ha i et par spiseskjeer smør
Stek et par tre spiseskjeer finhakket rødløk sammen med 2-3 fedd finhakket hvitløk
Ha i en dl fløte og en ss rømme og ha i kantarellene og en ss frisk timian og gressløk
Ha oppi finhakket tomatkjøtt
Legg kantarellblandingen på ei god brødskive
Ble veldig godt og vi ble veldig mette!
Om 2 timer er floa på maks, så da skal vi legge båten i naustet. Det ble altså ikke reising i dag, men i morgen må vi dra
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar