lørdag 16. januar 2016

Selveste sykehustrolletVi hadde hell med legen på legevakta, makan til effektiv og direkte fyr har vi sjelden møtt! Han sjekket korttidsopphold da han skjønte at hjemsendelse var uaktuelt og da DET viste seg umulig garanterte han sykehusopphold. Trygt og godt for oss alle :)

Vi er positivt innstilte til det som kommer, og drar videre innover i sykehussystemet med takknemlighet og ydmyk holdning, og nevner for ambulansefolka at håndleddet er hovent og burde blitt tatt bilde av, "vi skal nevne det for radiografen sa de" men så..

På røntgen traff vi ei som nærmest brølte at hu ikke kunne ta bilde av annet enn det legen sa.. Mor ble trillet storøyd inn på laben, jeg sto hoderystende igjen på venterommet.. Det er helt ok, vi forstår det, men hvorfor den tonen?!

Men på akuttmottaket traff vi SELVESTE sykehustrollet, hu gjorde alt hu kunne for å unngå å se oss, hu sprudlet og lo i minst 3 telefonsamtaler og 2 samtaler med kollegaer før jeg endelig tok mot til meg og høflig spurte om det var kommet svar fra røntgen, og om hu visste om det var tatt bilde av håndleddet, hu sprakk totalt! 

Jeg trakk meg tilbake og mumlet noe om "det var ingen solstråle", mannen i senga ved siden av mor begynte å le og sa "nei der va det vinter å mørkt", han hadde også fått smake trollets vrede.

Jeg kjente "håvik-metoden" presse seg fram bak pannebrasken. Og gikk tilbake til henne og begynte å snakke, høflig og med respekt. Håvik-metoden er den mest effektive måten å få en sur, sjefete, person oppmerksom på sin egen framferd og gjør at vedkommende nesten ikke vet det beste vedkommende kan gjøre for å fremstå som hyggelig og grei. Metoden er effektiv, den virker HVER gang ;-) og er helt uten ubehag for utøver.

Det ordnet seg, vi fikk svarene vi savnet, mor fikk sågar snor å trekke i, luftet putene sine og kjærlig klapp på armen.

Vi stresser ned nå - senker skuldrene og sender en god tanke til legevaktlegen og ambulansefolka. Og trollet, ja hu holdt seg forhåpentligvis i skinnet resten av vakta

Og ellers å melde: MINUS ÅTTE

22:15 er tempen MINUS NI

22:35 ringte avd på sykehuset, mor har fraktur i låret.. Men en type som må gro selv.. Så da blir hu vel værende ei stund da..

Håndleddet er fortsatt uavklart

Jeg kommer tilbake til "håvik-metoden" i et seinere innlegg

1 kommentar:

Anne-Eddie sa...

Ja..her har du sannelig fått oppleve både godhet og det motsatte ! Godt du klarer å ta tak i det, selv om en føler seg hjelpeløs i et håpløst system ! Mange gode ønsker for din mamma og dere som pårørende ! Klem ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...