Rune plukket en kasse med Gravenstein på Kleiva nå sist! Jepp.. En kasse full! Og vi liker jo ikke epler engang, ikke rett fra treet hvertfall..
Hadde vi nå bare hatt den fruktpressa som jeg hadde på budsjettet for 2 år siden! Da kunne vi plukket ALL frukta og presset den til sider, mmm..
Skrelle, stikke ut kjernehus, dele i skiver..
Jeg har lovet mor å bake til dem på sykehjemmet
Strø på sukker og kanel
Smuldredeig er jo enkelt da, bare smør, mel og sukker
Så da ble det 4 kaker i en fei.. Uten at det viser nevneverdig i kassen..
Tror jeg må på nettet nå og bare kjøpe den fruktpressa slik at den er klar til neste høst
Oppskrift
Skrell 10-12 syrlige epler
Ta ut kjernehus og del i skiver
Legg i ildfast form
Bland 3 ss sukker og 1 ss kanel og strø over
75 gram romtemperert smør (melkefritt)
2 dl mel (jeg bruker glutenfritt)
2 ss sukker
1 knivsodd salt
Blandes sammen til smuldrete deig og legges oppå eplene
2-3 ss finhakkede mandler strøs på toppen
Stekes på 180-200 grader i 40 min
Serveres lunken med stivpisket laktosefri kremfløte eller laktosefri iskrem
Mmmmmm! Sånne epler liker vi
Og en skarpøyd leser ser nok at den ene kaka fikk båter i stedet for ringer.. Har en utstikker som fjerner kjernehus og lager båter i en operasjon.. (For sånne late bakere som meg..) Men kaka blir best med epler i ringer, altså, tror eg..
1 kommentar:
Så snilt gjort!! Det har nok gleda mange! :-)
Legg inn en kommentar