Surfa rundt og noterte meg ulike oppskrifter og fremgangsmåter og
Slik gjorde jeg
2 ss surdeigsstarter blandes i
1 1/2 dl lunka vann
Bland inn 150 gram siktet speltmel
Blandingen blir som en saus på tykkelse
Dekk til med plast
Så lot jeg blandingen stå å godgjøre seg 4-5 timer til det boblet veldig godt
Så hadde jeg oppi
100 gram smeltet, avkjølt kokosolje (evt vanlig smør)
250 ml rismelk (evt vanlig melk)
Og blandet godt
Så hadde jeg oppi
150 gram sukker
2 ts malt kardemomme
350 gram siktet speltmel
En neve rosiner
Og blandet godt
Så hadde jeg oppi mer og mer mel (ca 300 gr) til deigen ble fast og fin
Deigen ble satt til heving over natt og så trillet jeg boller på morgenen og så fikk de heve i maange timer til det var blitt større. Jeg dekker langpanna med den andre langpanna opp ned
Før jeg puttet dem i ovnen penslet jeg med romtemperet rismelk (evt egg)
For å heve enda litt lenger, sett stekebrettet inn i kald ovn og skru varmen på 225 grader, (tar ca 20 minutter i komfyren vår), sjekk bollene etter ytterligere 10-15 minutter, ta dem når de er brune nok
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar