Kribling i stå-oppfoten, boblende surdeig og god form
Vi krysser fingrene for at det er virkningen av medisinene som gjør seg gjeldende!
Og endelig fikk jeg gang på en surdeigsstarter av spelt! Har bakt to brød og en haug med boller i helga, alt med surdeig og hvis du ikke har smakt hjemmebakt surdeigsbrød ennå så anbefaler jeg det på det sterkeste!
Og mestringsfølelsen er enorm! Det er vrient å få gang på surdeigsstarter av spelt, men jeg greide det endelig! Surdeig av rug eller kveitemjøl er enklare
Men det går jo ikke helt som tenkt likevel, eg er jo litt klomsete, (har kognitive problemer pga borreliosen)
Eg har jo disse flotte hevekurvene, de har trekk av lin, men når trekket fjernes ser de slik ut, det ene brødet hevet i kurv med lintrekk og det steikte jeg lørdag kveld, det andre fikk heve i kurv uten lintrekk fordi det gir sånn et vakkert rillemønster på brødet, og dette steikte jeg søndag morgen. Jeg vender bare kurven opp ned og lar brødet falle ut av kurven og ned i den glovarme jerngryta det skal steikes i
Men så klomsa jeg det til da vettu, ikke enkelt å få deigen til å falle rett ned som tenkt, jeg skulle til å ta deigen ut av kurven, men jeg fikk det ikke til, så den ble hengende fast i ene enden på kurven og det gjorde at den svingte helt rundt og landa med det vakre rillemønsteret ned
4 kommentarer:
Kjekt å sjå!! Du baka surdeigsboller også? Av spelt? Så gøy!! :-)
Det så fantastisk godt ut! Kom til å tenke på sånne der ihuga husflidsdamer som alltid sjekker vrangen på alt. De hadde likt å se et brød med riller på "vrangen". (",)
Haha, Maria, nå fikk jeg meg en god latter her!
Herlig kommentar
Boller av spelt, ja, Ingvild
Ble kjempegode!
Legg inn en kommentar