Nå har imidlertid hjernetåka letta litt og jeg klarer igjen å holde på en tanke og sette den ut i livet før den er borte fra hodet
Så nå er jeg klar til å lage ny starter.
Surdeigsstarter av spelt er visst litt vanskeligere å få gang på og det har jeg virkelig fått erfart de siste dagene. 3 forsøk bobla godt, men døde etter at jeg begynte å mate.. Det fjerde kom aldri i gang.
I dag prøver jeg igjen, med nyinnkjøpt (økologisk) mel og (hjemmelaga) rosinvann. Det er visst mye villgjær i rosiner og en god neve rosiner i lunka vann i en halvtime skal visst frigjøre villgjæren
Og så håper jeg på slike bobler i morgen
Dette var en av starterene jeg fikk gang på sist uke, men som dessverrre døde etter mating
Setter 3 i dag også, og krysser fingrene for at en av dem overlever, for nå MÅ jeg har surdeigsbrød
Blander 1 ss rosinvann med litt mer enn 1 ss spelt i et norgesglass, legger på lokk og krysser fingrene, i morgen bør det ha begynt å boble
Sikta mel i to glass og finmalt i ett.
Håper rosinvann gjør susen nå slik at starteren ikke dør etter mating
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar