Ja her høster vi av naturen som best vi kan, i år er det enorme mengder hasselnøtter og ekorna klarer ikke spise opp alle, så..
Er ingen stor fan av likør, men det er jo moro å prøve og det er stor sannsynlighet for at den blir god
Fant få nøyaktige oppskrifter, men etter noen «studier» av oppskrifter på utenlandske nettsider komponerte jeg oppskriften sånn:
64 (!) umodne hasselnøtter med skall uten hams ble delt i to og fire og lagt i et Norgesglass. Morsomt antall, ikke sant?! Men det var de jeg fant på treet oppi bakken her.. Litt over 250 gram tipper jeg
Helte over 4 dl 40% sprit og puttet oppi
2 dl sukker
2 cm kanelstang
4 nellikspiker
1/4 vaniljestang
Så skal den stå på tett glass og trekke 6 uker på et mørkt og kaldt sted (kjøleskapet!), glasset må ristes med jevne mellomrom. Etter 6 uker kan massen siles fra, og den prosessen kan nok gjentas inntil likøren er fri for partikler
Etter 3 mnd er den drikkeklar, men om man greier vente 2-3 år (!) før man smaker så er det visst blitt en svært god drikk
Vi gleder oss
2 kommentarer:
Så spennende, mange fine oppskrifter du har!
Klem, Ida
Takk, Ida
Høsten er ei travel tid på kjøkkenet mitt
Hilsen Elisabeth
Legg inn en kommentar