søndag 15. februar 2015

Huset på Kleiva

I går da vi skulle på langtur var det hit vi dro. Måtte inn og ta noen mål på kjøkkenet. Det blir jo noen endringer på kjøkkenet i og med at det skal inn et mindre vindu i plassen for det store. Den gamle vedkomfyren skal forresten også inn igjen! Vi målte sist vi var her, men måla var på mystisk vis blitt borte..


Det ser virkelig ikke ut på det fine tunet vårt, men man kan ikke lage omelett uten å knuse egg sies det..


Se de traktorspora! Sukk..

Snekkerne har hatt et par andre oppdrag i vinter og så ble fjorden islagt og "sånn gikk no dagan", men etter vinterferieuka er over blir det fullt kjør i Huset på Kleiva igjen. 

Kjelleren er blitt så bra! Og nå gleder vi oss til nytt, større, byslag står ferdig, det gamle var i veldig dårlig stand. Det blir WC og bad her som før.. Men det blir ikke mønet slik det gamle var, det blir skråtak som på skuten på løa og skuten på eldhuset. Blir enklere å få malt mønet på huset også da :) Det har i årevis vært jobben ingen turte ta pga høyden. 


Lunsjpause ute på benken, spisebilder er alltid så fjonge ;)

Hahaha!


Sånn skråtak blir det på det nye byslaget, og se det rotet og kaoset, arrghh! 


Og her ligger det gamle byslaget, materialene var så morkne at det er et undet at vi ikke har trødd gjennom golvet! Blir et diger bål dette ;)


Nina herja vilt her inne i fjorden også og brygga til Olaf hadde fått seg en trøkk. 


Det var veldig høy vannstand og kombinert med bølger så var frykten at brua skulle forsvinne så den ble fortøyd i badehuset, haha


Naustet vårt, på andre sida av brua, må ha hatt vann langt opp over veggen, men det så bra ut inni.

Oppe på eidet var det en del snø


Men nede hos oss var dette alt, herlig å slippe snømåking!




Vi tok turen over Gullingen og Mosvatnet på vei hjem og der var det enormt med snø! Og med dette været ble det nesten fristende å finne fram skia. Haha, tulla! 

Tur / retur fjorden på en dag.. Det er mange timer i bil, ca 8, men Freia ligger i buret og sover stort sett hele turen. Flink vovve.

Sola er tilbake på Kleiva nå, den er borte noen uker hver vinter pga de høye fjella. 6 uker før jul og 6 uker etter jul.. Høres ikke så lenge ut når man sier det på den måten ;)

Takk for turen! 

Forresten; gjett hva vi fant i dag? Måla vi tok sist vi var der inne, hahaha! Er det ikke typisk?!


Eldhuset fikk "villmarkspanel" sist det ble fikset, ikke det fineste jeg vet, men det får være. Enn så lenge..

1 kommentar:

Maria - Min oldemors hus sa...

Er dette husprosjektet deres? Det ser ut som en kjempefin plass - på tross av midlertidige traktorspor! (",) Satser på at vi får se mer etter vinterferien, det er spennende å følge med på slike prosjekter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...