onsdag 4. februar 2015

Sjokkis

Ikke mye godis å få kjøpt når man er allergisk mot så mangt.. I helga ble jeg skikkelig fysen på noe godt og støvsugde skapene for ingredienser! Ikke mye spennende å finne, for jeg hadde allerede tatt runden, to, tre ganger ;)

Disse er enkle å lage og gode på smak og bare 4 ingredienser trengs + litt vann..


1 boks kokosmelk (la den stå i kjøleskapet slik at "det tjukke" stivner)
200 gram kokosmasse
2 strøkne ss Sukrin (el sukker om du tåler det, men da blir karboinnholdet betraktelig høyere også)
100 gram mørk sjokolade
4 ss vann

Smelt det tjukke fra kokosmelka i en kasserolle og rør inn kokosmasse.
Kle ei form (ca 20x30 cm) med plastfolie
Og trykk kokosmassen jevnt nedi.
Sett forma i frysern 1 time


Smelt sjokolade over vannbad og rør inn litt vann for å tynne ut sjokoladen litt

Rut opp kokosmassen i passe munnbiter og dypp bitene i den smeltede sjokoladen, sett dem på et brett dekket med bakepapir i kjøleskapet. 

OBS: Sterkt vanedannende. Skynd deg å frys dem før du eter opp alle ;) og ta opp en bit eller to når godtesuget melder seg

Det som er nærmest å sammenligne med smaksmessig er Bountysjokoladen til Nidar, den har ca 57,8 gram karbohydrater pr 100 gram

Disse har mørkt sjokoladetrekk og bare 10 gram karbohydrater pr 100 gram. Jeg lagde 30 biter, det blir 3 karber pr bit..

Må ta en til..



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...