Vi har begynt å få opp øynene for vegetarmat og prøver å ha to kjøtt/fiskefrie måltider hver uke.
Løk pakora er en favoritt, falaffel en annen. Lørdag ble det Falaffel og Ovnsbakt aubergine for å prøve noe nytt. Aubergine bød på nye annerledes smaker, spennende og godt.
1 aubergine pr pers. Velg de som er blanke og fine på skallet, de skal ikke være for myke.
Skiv den i 1 cm tykke skiver
Legg den lagvis i et dørslag i vasken med godt med salt mellom lagene i 30 min. Saltet er med å trekker ut bitterstoffer og vann.
Skyll av saltet og tørk godt av skivene.
Ha god olivenolje i en langpanne, legg auberginskivene oppi, snitt dem litt med en kniv. Strø på salt, pepper, rosmarin og finhakket hvitløk. Drissle over (god) olivenolje og sett i forvarmet ovn 200 grader i 30 min.
Server med salat og et godt strø med parmesan.
Smaker helt nydelig :)
Rune lagde i tillegg falaffel:
1 boks hermetiske kikerter skylles godt gjennom et dørslag. La de ligge og renne av seg noen minutter.
Det som er genialt med falaffel er at man kan smaksette dem med det man har! Ofte bruker jeg frisk persille, chili, og for en indisk vri, garam masala, kardemomme, hvitløk osv..
Ha kikertene i en blender og mos dem sammen m det du har av friske urter, krydder, Rune puttet oppi en chili, 4-5 stilker frisk koriander, en ts salt, litt pepper og alltid 2 ss kikertmel (el hvetemel evt maizenna for i binde røra sammen slik at det ikke smuldres i stykker under steking)
Skal ikke moses for fint. La gjerne falaffelrøra stå en times tid før du former dem til små kaker og steiker dem, da trekker smaken godt inn i røra, men lørdag var vi så sultne at vi steikte dem med en gang!
Vi bruker klarnet Meierismør, men du kan bruke smaksnøytral olje hvis du har det. Faktisk har vi steikt i olivenolje også, gikk greit det og.. ;)
Litt heit mangochutney til falaffelen er deilig ;)
Bildet over er av lørdagsmiddagen, auberginskiver til venstre, falaffel til høyre.
Bon apetit
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar