Etter litt mating kom den seg heldigvis godt igjen, men i går tørka jeg litt surdeig (for det finnes jo tørrgjær) og i dag har jeg testa om det er mulig å få liv i tørka surdeig.
(Det har vært ett KAV å få til en surdeigsstarter av spelt skal jeg si deg! Så derfor vil jeg ha en tørr på lur, bare sånn i tilfellet, for jeg må ha surdeigsbrød)
Jeg gjorde følgende:
La en (ny) plastpose på kjøkkenbenken
Strøk et tynt lag med surdeig (ca 2 ss) ut på posen med en slikkepott
Og lot det ligge på kjøkkenbenken for å tørke
Det tørket litt etter litt
Og til slutt sprakk den i fine flak
Så da er det bare å løsne den forsiktig fra plastposen og ha flakene oppi en tett beholder
For å få start på den igjen, blandet jeg inn ca to ss fingervarmt vann for å løse opp flaka og så fortsatte jeg med "vanlig" mating
Den bobler og putrer så villig, så nå må jeg bare tørke en ny!
Dette var gøy!
4 kommentarer:
Jepp, ikkje dumt det! Har sjølv tørr surdeig på lur, og ein reservesurdeig i kjøleskapet. I tilfelle kriiiise ;-)
En reservesurdeig i kjøleskapet også, hmm, det var jo lurt, i tilfelle kriiise som du sier :-)
Du har jammen blitt en "ræsar"på dette med surdeig.(",)
Det er kjempegøy og så blir det fantastisk godt brød!
Og så er det godt å kunne mestre noe igjen :-)
Legg inn en kommentar