med hjemmelaget sjokolade som glasur
Såå enkelt
og litt godt
Oppskriften er til 8 muffins, trenger du flere, dobler du oppskriften
100 gr meierismør
100 gr sukrin gold
1 egg
60 gr mandelmel
1 ts bakepulver
1 ss revet kakao
1/2 ts vaniljepulver (den ekte sorten laget av vaniljestenger) blandet med 1/2 ts vann
rør smør og sukker "hvitt" (sukrin gold er gylden og derfor blir ikke dette hvitt, nei) så rør til sukrinen er "smelta"
Rør inn ett egg
Rør inn mandelmel og bakepulver og vaniljepulver
Ha en god ss røre i hver av de 8 (små) muffinsformene
Stek i 10-12 min på 180 grader
Glasur/frosting av kakao
Jeg har kjøpt sånne økologiske kakaobiter (som det øverste bildet viser)
De brukes til å lage sjokolade av
jeg smeltet
25 gram meierismør og 50 gr kakao over vannbad og hadde i 1/2 ts vaniljepulver (den ekte sorten laget av vaniljestenger) blandet med 1/2 ts vann og smakte meg fram til en passe søt sjokolade ved å tilsette en og en ts sukrin gold til jeg syntes det var søtt nok
Kunne så fortsatt sjokoladelagingsprosessen med å hatt oppi salta nøtter tørka el friske bær osv, men siden dette skulle brukes til glasur, så stoppet jeg her
Satte blandingen i kjøleskapet til det var kaldt og rørte så inn en boks Snøfrisk kremost
Ble kjempegod frosting som jeg sprøytet på muffinsene med sprøytepose og tupp (med altfor liten åpning) (Må kjøpe meg tupp med minst 1 cm åpning, helst større)
Men som en søt avslutning sammen med (frosne) bringebær ble dette helt topp, ikke så pent å se på, men nydelig i munnen - og for psyken
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar