Denne er supergod og superenkel å lage:
3 egg
2 dl sukker
2 dl peanøtter
10-12 glutenfrie Salti kjeks (Ritz hvis du tåler gluten)
60 gr smelta smør (anything goes, eg bruker klarna Meierismør)
3 ss sukker
100 gr (melkefri) sjokolade (lys el mørk, du bestemmer)
1 boks laktosefri kremfløte
Skill eggeplommer og hviter.
Stivpisk eggehvitene med 2 dl sukker
Knus kjeksen, putt den i en pose og rull over med kjevle, eller ei flaske..
Når eggehvitene er stivpisket, vend inn peanøtter og knust kjeks
Legg et bakepapir på stekebrettet og bre massen utover i et jevnt lag og sett stekebrettet inn i forvarmet ovn (175 grader) i 15 min
Mens bunnen steker lager du sjokoladefyll
Pisk 3 eggeplommer sammen med 3 ss sukker til sukkeret har "smelta" og det er blitt tykk eggedosis
Varm opp smøret til det smelter og brekk sjokoladen i biter (ta vare på litt til å raspe over før servering) og la den smelte inn, rør forsiktig og kjøl ned og bland den med de piskede eggeplommene
2 dl sukker
2 dl peanøtter
10-12 glutenfrie Salti kjeks (Ritz hvis du tåler gluten)
60 gr smelta smør (anything goes, eg bruker klarna Meierismør)
3 ss sukker
100 gr (melkefri) sjokolade (lys el mørk, du bestemmer)
1 boks laktosefri kremfløte
Skill eggeplommer og hviter.
Stivpisk eggehvitene med 2 dl sukker
Knus kjeksen, putt den i en pose og rull over med kjevle, eller ei flaske..
Når eggehvitene er stivpisket, vend inn peanøtter og knust kjeks
Legg et bakepapir på stekebrettet og bre massen utover i et jevnt lag og sett stekebrettet inn i forvarmet ovn (175 grader) i 15 min
Mens bunnen steker lager du sjokoladefyll
Pisk 3 eggeplommer sammen med 3 ss sukker til sukkeret har "smelta" og det er blitt tykk eggedosis
Varm opp smøret til det smelter og brekk sjokoladen i biter (ta vare på litt til å raspe over før servering) og la den smelte inn, rør forsiktig og kjøl ned og bland den med de piskede eggeplommene
2 kommentarer:
Ja, denne er fantastisk god. Pleier også å lage den glutenfri, side vi har ei "glutenfri" niese. :)
Knallgod kake, bare synd jeg er litt allergisk mot peanøtter.
Eller egentlig greit, så blir det bare med et lite stykke
Legg inn en kommentar