I dag bakte jeg pitabrød for første gang, det var utrolig enkelt og rask og det blir nok aldri mer kjøpepita hvis formen på bakstekjerringa bare holder seg
Oppskrift fant jeg på Trines matblogg. Jeg gjorde litt om på den for å få den til å passe mitt matskap og min mage.. Normalt bruker man melk i dem, men det har vi sjelden i hus så jeg satset på at de ville bli bra med vann også og siden jeg ikke tåler hvetemel ble det speltmel
400 gr speltmel
15 gram tørrgjær (ca 1/4 pose)
3 dl lunka vann
1 ts salt
1 ss smør
Eltet godt i eltemaskin
Hevet i bakebollen 15-20 min
Delte deigen i 8 emner og kjevlet på melet bakebord
Og så skal de stekes i stekeovn på bakeplate og maks varme til de blåser seg opp 2-4 min på hver side
Jeg stekte dem på stein i ovnen i 2 min på hver side
De ble kjempegode, skal fryse de som ikke ble spist og satser på at de blir like gode som andre fryste pita når de varmes opp i ogn
Nam!
tirsdag 5. september 2017
Pitabrød
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar