Jeg har virkelig fått øynene opp for rødbeter! En nydelig råvare til vegetarburgere/boller, de er knallgode ovnsbakte og i dag har jeg marinert dem og brukt dem i en salat. Som ble helt nydelig! Oppskriften er inspirert sv Lise Finkenhagens oppskrift
Begynn med marinaden til rødbetene:
1 sjalottløk finhakkes
2 ts honning
1 ss rødvinseddik/sherryeddik
1 ss balsamico
1/2 dl appelsinsaft
Salaten:
Skrell og finhakk 3 rødbeter (jeg kjørte dem i kjøkkenmaskinen til de ble som små perler) hell over marinaden
Og mens rødbeteperlene marineres:
Finhakk 60 gram pistasjenøtter
Hakk opp urter (jeg brukte dill, persille, koriander)
1 pose babyleaves
1 pakke/kartong fetaost rives i biter
2 ss god olivenolje
Salt og pepper
Bland alt oppi rødbetene
Kjempegod salat! Nam! Denne skal vi lage igjen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar